dc.contributor.author |
Танасійчук, Ю. В.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2016-07-18T11:59:15Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2016-07-18T11:59:15Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.uri |
|
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/10910 |
|
dc.description |
Танасійчук, Ю. В. Методичні підходи до оцінювання конкурентного потенціалу агросфери регіону / Ю. В. Танасійчук // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. – 2014. – № 3 (75). – C. 158-165. |
en_US |
dc.description.abstract |
Висвітлено питання аналізу шляхів, методів, форм і механізмів підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Приділено належну увагу взаємодії попиту та пропозиції на аграрному ринку, його стабільності та рівноваги. Проведено дослідження критеріїв ступеня рентабельності з огляду на конкурентні переваги та отримання прибутку. Проаналізовано необхідні умови для формування конкурентного середовища, діючих сил конкуренції та виділено і класифіковано об’єктивно обумовлені напрямки конкурентних дій.
Систематизовано і згруповано у вигляді єдиної системи закономірностей вплив зовнішніх та внутрішніх факторів на конкурентоспроможність сільськогосподарських підприємств та змодельований механізм кризи відтворення потенціалу конкурентоспроможності АПК регіону. Акцентовано увагу на ринковий фактор і основні інструменти державного регулювання як на обов’язкові складові конкурентного простору в частині функціонування галузей регіонального АПК. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Економічні науки; № 3 (75) |
|
dc.subject |
конкуренція |
en_US |
dc.subject |
конкурентні дії |
en_US |
dc.subject |
конкурентоспроможність |
en_US |
dc.subject |
стабільність ринку |
en_US |
dc.subject |
ринкова рівновага |
en_US |
dc.title |
Методичні підходи до оцінювання конкурентного потенціалу агросфери регіону |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |