dc.contributor.author |
Челябієва, В. М.
|
|
dc.contributor.author |
Костюченко, А. М.
|
|
dc.contributor.author |
Семенюк, О. Ю.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2017-06-29T08:32:37Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2017-06-29T08:32:37Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13338 |
|
dc.description |
Челябієва, В. М. Використання природних антиоксидантів у виробництві борошняних кондитерських виробів / В. М. Челябієва, А. М. Костюченко, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. – 2016. – № 4 (6). – C. 211-217. |
en_US |
dc.description.abstract |
Розглянуто можливість використання порошків із шкірок червоних сортів винограду та шкірок баклажана як антиоксидантів у технології цукрового печива. Досліджено вплив порошків на вологість печива, пероксидне число ліпідної фракції під час зберігання, на стабільність β-каротину, який застосовували для поліпшення споживчих властивостей цукрового печива. Встановлено, що спиртовий екстракт шкірки червоних сортів винограду – ефективний антиоксидант ліпідної фракції цукрового печива, а порошок шкірки баклажана – стабілізатор β-каротину. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки та технології; № 4 (6) |
|
dc.subject |
антиоксиданти |
en_US |
dc.subject |
антоціани |
en_US |
dc.subject |
насунін |
en_US |
dc.subject |
ресвератрол |
en_US |
dc.subject |
шкірка баклажана |
en_US |
dc.subject |
шкірка червоних сортів винограду |
en_US |
dc.subject |
β-каротин |
en_US |
dc.subject |
цукрове печиво |
en_US |
dc.subject |
antioxidants |
en_US |
dc.subject |
anthocyanins |
en_US |
dc.subject |
nasunin |
en_US |
dc.subject |
resveratrol |
en_US |
dc.subject |
the skin of eggplant |
en_US |
dc.subject |
the skin of red grapes |
en_US |
dc.subject |
sugar cookies |
en_US |
dc.subject |
антиоксиданты |
en_US |
dc.subject |
антоцианы |
en_US |
dc.subject |
насунин |
en_US |
dc.subject |
ресвератрол |
en_US |
dc.subject |
кожура баклажана |
en_US |
dc.subject |
кожура красных сортов винограда |
en_US |
dc.subject |
сахарное печенье |
en_US |
dc.title |
Використання природних антиоксидантів у виробництві борошняних кондитерських виробів |
en_US |
dc.title.alternative |
The use of natural antioxidants for the manufacture of preserved pastry goods |
en_US |
dc.title.alternative |
Использование природных антиоксидантов для изготовления мучных кондитерских изделий |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
The article considers the possibility of using the powders the skin of red grapes and peel eggplant how antioxidants in sugar cookie technology. Examined oxidation during storage of lipid fractions, the stability of beta-carotene, which is used to improve the performance properties of the sugar cookies. It is founds that an alcohol extract of skin red grape - effective antioxidant of lipid fraction sugar cookies, peels eggplant as a stabilizer of beta-carotene. |
en_US |
dc.description.abstractalt2 |
Рассмотрена возможность использования порошков кожуры красных сортов винограда и кожуры баклажана как антиоксидантов в технологии сахарного печенья. Исследовано влияние порошков на влажность печенья, пероксидное число липидной фракции во время хранения, на стабильность β-каротина, использованного для улучшения потребительских свойств сахарного печенья. Установлено, что спиртовой экстракт кожуры красных сортов винограда – эффективный антиоксидант липидной фракции сахарного печенья, а порошок кожуры баклажана - стабилизатор β-каротина. |
en_US |