IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Челябієва, В. М.
dc.contributor.author Гаврик, М. В.
dc.contributor.author Литвиненко, О. О.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2017-06-29T09:44:27Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2017-06-29T09:44:27Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/13375
dc.description Челябиева, В. Н. О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности / В. Н. Челябиева, М. В. Гаврик, А. О. Литвиненко // Технічні науки та технології. – 2016. – № 3 (5). – C. 224-230. en_US
dc.description.abstract Представлены данные о характере накопления эссенциальных и токсических макро- и микроэлементов в яблоках, бананах, черной смородине. Проанализировано использование порошков, жома, пюре из фруктов и ягод в технологии продуктов питания. Показано, что использование фруктово-ягодного сырья как источника необходимых пищевых компонентов – пектина, макро- и микроэлементов, полифенолов, витаминов – перспективное направление в разработке оздоровительных продуктов питания, однако должно сопровождаться жестким контролем безопасности сырья. en_US
dc.language.iso ru en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки та технології; № 3 (5)
dc.subject ессенціальні макро- і мікроелементи en_US
dc.subject фруктово-ягідна сировина en_US
dc.subject токсичні мікроелементи en_US
dc.subject пектини en_US
dc.subject essential macro and trace minerals en_US
dc.subject fruit and berry raw materials en_US
dc.subject toxic minerals en_US
dc.subject pectin en_US
dc.subject эссенциальные макро- и микроэлементы en_US
dc.subject фруктово-ягодное сырье en_US
dc.subject токсические микроэлементы en_US
dc.subject пектины en_US
dc.title О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности en_US
dc.title.alternative Про безпеку використання фруктово-ягідної сировини у харчовій промисловості en_US
dc.title.alternative Safety use of fruit and berries in food production en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 Представлено дані про характер накопичення ессенціальних і токсичних макро- і мікроелементів у яблуках, бананах, смородині. Проаналізовано використання порошків, жому, пюре з фруктів і ягід у технології продуктів харчування. Показано, що використання фруктово-ягідної сировини як джерела необхідних харчових компонентів - пектину, макро- і мікроелементів, поліфенолів, вітамінів – перспективний напрямок у розробленні продуктів харчування, однак повинно супроводжуватись жорстким контролем безпеки сировини. en_US
dc.description.abstractalt2 The article presents data on the content and nature of the accumulation of toxic and essential macro- and micronutrients in apples, bananas, black currant. We evaluate the use of powders and extracts from fruits and berries in the production of health products. Selection of research subjects is due to nutritional value, palatability, affordability. Adding fruits and berries in the bread, dairy products, and drinks can not only expand the range of products but also can to improve product quality, to ensure delivery of micronutrients with the products of mass consumption without increasing calories. However, it is necessary to monitor the safety of raw materials. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу