Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Челябієва, В. М.![]() |
|
dc.contributor.author | Гаврик, М. В.![]() |
|
dc.contributor.author | Литвиненко, О. О.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2017-06-29T09:44:27Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2017-06-29T09:44:27Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/13375 | |
dc.description | Челябиева, В. Н. О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности / В. Н. Челябиева, М. В. Гаврик, А. О. Литвиненко // Технічні науки та технології. – 2016. – № 3 (5). – C. 224-230. | en_US |
dc.description.abstract | Представлены данные о характере накопления эссенциальных и токсических макро- и микроэлементов в яблоках, бананах, черной смородине. Проанализировано использование порошков, жома, пюре из фруктов и ягод в технологии продуктов питания. Показано, что использование фруктово-ягодного сырья как источника необходимых пищевых компонентов – пектина, макро- и микроэлементов, полифенолов, витаминов – перспективное направление в разработке оздоровительных продуктов питания, однако должно сопровождаться жестким контролем безопасности сырья. | en_US |
dc.language.iso | ru | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки та технології; № 3 (5) | |
dc.subject | ессенціальні макро- і мікроелементи | en_US |
dc.subject | фруктово-ягідна сировина | en_US |
dc.subject | токсичні мікроелементи | en_US |
dc.subject | пектини | en_US |
dc.subject | essential macro and trace minerals | en_US |
dc.subject | fruit and berry raw materials | en_US |
dc.subject | toxic minerals | en_US |
dc.subject | pectin | en_US |
dc.subject | эссенциальные макро- и микроэлементы | en_US |
dc.subject | фруктово-ягодное сырье | en_US |
dc.subject | токсические микроэлементы | en_US |
dc.subject | пектины | en_US |
dc.title | О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности | en_US |
dc.title.alternative | Про безпеку використання фруктово-ягідної сировини у харчовій промисловості | en_US |
dc.title.alternative | Safety use of fruit and berries in food production | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | Представлено дані про характер накопичення ессенціальних і токсичних макро- і мікроелементів у яблуках, бананах, смородині. Проаналізовано використання порошків, жому, пюре з фруктів і ягід у технології продуктів харчування. Показано, що використання фруктово-ягідної сировини як джерела необхідних харчових компонентів - пектину, макро- і мікроелементів, поліфенолів, вітамінів – перспективний напрямок у розробленні продуктів харчування, однак повинно супроводжуватись жорстким контролем безпеки сировини. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | The article presents data on the content and nature of the accumulation of toxic and essential macro- and micronutrients in apples, bananas, black currant. We evaluate the use of powders and extracts from fruits and berries in the production of health products. Selection of research subjects is due to nutritional value, palatability, affordability. Adding fruits and berries in the bread, dairy products, and drinks can not only expand the range of products but also can to improve product quality, to ensure delivery of micronutrients with the products of mass consumption without increasing calories. However, it is necessary to monitor the safety of raw materials. | en_US |