dc.contributor.author |
Золотухіна, І. В.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2017-06-29T10:17:54Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2017-06-29T10:17:54Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13396 |
|
dc.description |
Золотухіна, І. В. Визначення оптимального співвідношення компонентів білково-вуглеводних напівфабрикатів / І. В. Золотухіна // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 217-221. |
en_US |
dc.description.abstract |
Розширення асортименту продуктів харчування, підвищення їх біологічної цінності, а також створення продуктів нового покоління, які б відповідали вимогам здорового харчування, є актуальною проблемою. Одним з напрямків реалізації цієї проблеми є розроблення технологій виробництва молочно-білкових напівфабрикатів на основі копреципітату із сколотин з додаванням овочевих пюре. У статті розглянуто питання оптимізації співвідношення рецептурних компонентів напівфабрикатів білково-вуглеводних відповідно до харчової цінності, органолептичних показників і структурно-механічних властивостей за допомогою способу рішення компромісних задач багатопараметричної оптимізації методом сполучених градієнтів. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки та технології; № 1 (3) |
|
dc.subject |
пахта |
en_US |
dc.subject |
молочно-белковый концентрат |
en_US |
dc.subject |
пюре тыквы |
en_US |
dc.subject |
пюре моркови |
en_US |
dc.subject |
оптимизация |
en_US |
dc.subject |
рецептурный состав |
en_US |
dc.subject |
buttermilk |
en_US |
dc.subject |
milk protein concentrate |
en_US |
dc.subject |
pumpkin puree |
en_US |
dc.subject |
carrot puree |
en_US |
dc.subject |
optimization |
en_US |
dc.subject |
prescription composition |
en_US |
dc.subject |
сколотини |
en_US |
dc.subject |
молочно-білковий концентрат |
en_US |
dc.subject |
пюре гарбуза |
en_US |
dc.subject |
пюре моркви |
en_US |
dc.subject |
оптимізація |
en_US |
dc.subject |
рецептурний склад |
en_US |
dc.title |
Визначення оптимального співвідношення компонентів білково-вуглеводних напівфабрикатів |
en_US |
dc.title.alternative |
Determination of optimum ratio of components of protein-carbohydrate semi-product |
en_US |
dc.title.alternative |
Определение оптимального соотношения компонентов белково-углеводных полуфабрикатов |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
Expanding the range of food, increase their biological value and create a new generation of products that meet the requirements of a healthy diet is an actual problem. One of the realization of this problem is the development of technologies for the production of semi-finished milk-protein based kopretsypitatu of buttermilk with added vegetable puree. The questions of the optimization of the components of prescription semi protein-carbohydrate according to nutritional value, organoleptic characteristics and structural and mechanical properties by a process of compromise solution of problems multiparameter optimization conjugate gradient method. |
en_US |
dc.description.abstractalt2 |
Расширение ассортимента продуктов питания, повышение их биологической ценности, а также создание продуктов нового поколения, отвечающих требованиям здорового питания, является актуальной проблемой. Одним из направлений реализации этой проблемы является разработка технологий производства молочно-белковых полуфабрикатов на основе копреципитата пахты с добавлением овощных пюре. В статье рассмотрены вопросы оптимизации соотношения рецептурных компонентов полуфабрикатов белково-углеводных согласно пищевой ценности, органолептических показателей и структурно-механических свойств с помощью способа решения компромиссных задач многомерной оптимизации методом сопряженных градиентов. |
en_US |