IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Cавченко, О. М.
dc.contributor.author Сиза, О. І.
dc.contributor.author Зінченко, Ю. С.
dc.contributor.author Деркач, Т. Л.
dc.contributor.author Михайлова, М. І.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2017-06-29T10:17:56Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2017-06-29T10:17:56Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/13397
dc.description Cавченко, О. М. Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба / О. М. Cавченко, О. І. Сиза, Ю. С. Зінченко, Т. Л. Деркач, М. І. Михайлова // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 228-233. en_US
dc.description.abstract Досліджено вплив цикорію, кави та лимонного соку на біотехнологічні характеристики пресованих дріжджів. Використання рослинних харчових добавок значно підвищує ферментативну активність хлібопекарських дріжджів: зимазна активність покращується на 24–43 %, а мальтазна – на 24–42 %. Добавки збагачують хлібобулочні вироби вітамінами, макро- і мікроелементами та покращують якісні показники хліба. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки та технології; № 1 (3)
dc.subject дріжджі en_US
dc.subject ферментативна активність en_US
dc.subject біотехнологічні властивості en_US
dc.subject бродіння en_US
dc.subject хліб en_US
dc.subject yeast en_US
dc.subject enzyme activity en_US
dc.subject biotechnological properties en_US
dc.subject fermented en_US
dc.subject bread en_US
dc.subject дрожжи en_US
dc.subject ферментативная активность en_US
dc.subject биотехнологические свойства en_US
dc.subject брожение en_US
dc.subject хлеб en_US
dc.title Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба en_US
dc.title.alternative The impact of chicory, coffee and lemon juice on the enzymatic activity of yeast and the quality of wheat bread en_US
dc.title.alternative Влияние цикория, кофе, лимонного сока на ферментативную активность дрожжей и качество пшеничного хлеба en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 The influence of chicory, coffee and lemon juice on biotechnological characteristics of pressed yeast has been investigated. The use of herbal dietary supplements improves greatly the enzymatic activity of baking yeast: rising power, zymazna and maltazna activity. So, zymazna activity of yeast samples is improved in 24–43 %, and 24–42 %. for maltazna activity. Supplements enrich products with vitamins, macro- and microelements. Thus, researched supplements improve qualitive indicators of grain. en_US
dc.description.abstractalt2 Исследовано влияние цикория, кофе и лимонного сока на биотехнологические характеристики прессованных дрожжей. Использование растительных пищевых добавок повышает ферментативную активность хлебопекарных дрожжей: зимазная активность улучшается на 24–43 %, а мальтазная – на 24–42 %. Добавки обогащают хлебобулочные изделия витаминами, макро- и микроэлементами и улучшают качественные показатели хлеба. en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record