Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Штирхун, Х. І.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2017-07-07T18:20:23Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2017-07-07T18:20:23Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/14011 | |
dc.description | Штирхун, Х. І. Науково-методичний підхід до визначення рівня ефективності функціонування ринку органічної продукції / Х. І. Штирхун // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 2 (6). – C. 180-186. | en_US |
dc.description.abstract | Досліджено теоретичні підходи до визначення поняття «ефективність» та його різновидів. Запропоновано систему показників для оцінювання ефективності функціонування ринку органічної продукції. Представлено науково-методичний підхід до визначення рівня ефективності функціонування ринку органічної продукції. Розраховано узагальнений інтегральний показник ефективності функціонування ринку органічної продукції України та країн-учасниць ЄС і визначено рівень ефективності й місце кожної країни у рейтингу. Проведено сегментування потенційних споживачів органічної продукції за допомогою методу «К-сегментування». Висвітлено найперспективніший сегмент споживання органічної продукції. Розроблено матрицю стратегічних перспектив розвитку ринку органічної продукції. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Проблеми і перспективи економіки та управління; № 2 (6) | |
dc.subject | державне регулювання | en_US |
dc.subject | ефективність | en_US |
dc.subject | інтегральний показник | en_US |
dc.subject | ринок органічної продукції | en_US |
dc.subject | система | en_US |
dc.subject | state regulation | en_US |
dc.subject | efficiency | en_US |
dc.subject | integrated indicator | en_US |
dc.subject | market of organic production | en_US |
dc.subject | system | en_US |
dc.subject | государственное регулирование | en_US |
dc.subject | эффективность | en_US |
dc.subject | интегральный показатель | en_US |
dc.subject | рынок органической продукции | en_US |
dc.subject | система | en_US |
dc.title | Науково-методичний підхід до визначення рівня ефективності функціонування ринку органічної продукції | en_US |
dc.title.alternative | Scientific and methodical approach to determination of level of efficiency of the organic market | en_US |
dc.title.alternative | Научно-методический подход к определению уровня эффективности функционирования рынка органической продукции | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | Theoretical approaches to definition of the concept "efficiency" and its kinds are investigated. The system of indicators for an assessment of efficiency of the organic market is offered. Scientific and methodical approach to determination of level of efficiency of the organic market is presented. The generalized integrated indicator of efficiency of the organic market of Ukraine and the member countries of the EU and is calculated and the level of efficiency and the place of each country in a rating are determined. Segmentation of potential consumers of organic production by means of the K-segmentation method is carried out. The most perspective segment of consumption of organic production is defined. The matrix of strategic prospects of development of the organic market is developed. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | Исследованы теоретические подходы к определению понятия «эффективность» и его разновидностей. Предложена система показателей для оценки эффективности функционирования рынка органической продукции. Представлен научно-методический подход к определению уровня эффективности функционирования рынка органической продукции. Рассчитан обобщенный интегральный показатель эффективности функционирования рынка органической продукции Украины и стран-участниц ЕС и определен уровень эффективности и место каждой страны в рейтинге. Проведено сегментирование потенциальных потребителей органической продукции с помощью метода «К-сегментирование». Определен наиболее перспективный сегмент потребления органической продукции. Разработана матрица стратегических перспектив развития рынка органической продукции. | en_US |