Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Газуда, Л. М.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2017-07-07T18:20:33Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2017-07-07T18:20:33Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/14013 | |
dc.description | Газуда, Л. М. Тенденції розвитку підприємств аграрної сфери Карпатського регіону / Л. М. Газуда // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 2 (6). – C. 193-198. | en_US |
dc.description.abstract | Розглянуто особливості функціонування підприємств аграрної сфери Карпатського регіону. Окреслено роль аграрного сектору в розвитку національної економіки. Обґрунтовано особливості ведення сільського господарства в розрізі областей Карпатського регіону, зокрема Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької. Окреслено необхідність раціонального використання земельних ресурсів, зокрема земель сільськогосподарського призначення як основного виробничого потенціалу у процесі виробництва продукції сільського господарства та забезпечення продовольчої безпеки країни та її регіонів. Виявлено, що в результаті реорганізації колективних сільськогосподарських підприємств, в умовах ринкового господарювання на засадах приватної власності на землю і майно, їх кількість зменшилася, натомість зросла кількість господарств населення. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Проблеми і перспективи економіки та управління; № 2 (6) | |
dc.subject | функціонування підприємств аграрної сфери | en_US |
dc.subject | Карпатський регіон | en_US |
dc.subject | ведення сільського господарства | en_US |
dc.subject | земельні ресурси | en_US |
dc.subject | виробництво сільськогосподарської продукції | en_US |
dc.subject | продовольча безпека | en_US |
dc.subject | землі сільськогосподарського призначення | en_US |
dc.subject | functioning of enterprises of agrarian sphere | en_US |
dc.subject | districts of Carpathian region | en_US |
dc.subject | farming | en_US |
dc.subject | land resources | en_US |
dc.subject | agricultural production | en_US |
dc.subject | food safety | en_US |
dc.subject | agricultural land | en_US |
dc.subject | функционирование предприятий аграрной сферы | en_US |
dc.subject | Карпатский регион | en_US |
dc.subject | ведение сельского хозяйства | en_US |
dc.subject | земельные ресурсы | en_US |
dc.subject | производство сельскохозяйственной продукции | en_US |
dc.subject | продовольственная безопасность | en_US |
dc.subject | земли сельскохозяйственного назначения | en_US |
dc.title | Тенденції розвитку підприємств аграрної сфери Карпатського регіону | en_US |
dc.title.alternative | Trends of development of the enterprises of agricultural sphere in Сarpathian region | en_US |
dc.title.alternative | Тенденции развития предприятий аграрной сферы Карпатского региона | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | This article deals with the peculiarities of the enterprises of agrarian sphere of the Carpathian region. The role of the agricultural sector in the development of the national economy was outlined. There were grounded the features of agriculture based on the areas of the Carpathian region, which include Transcarpathian, Ivano-Frankivsk, Lviv and Chernivtsi districts. The need for management of land resources was justified, where we include the farmland as a major production potential in the process of production of the agriculture products and providing the food security in the country and its regions. It was revealed that in the result of reorganization of the collective farms in a market economy based on private ownership of land and property, their number decreased, while the number of households increased. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | Рассмотрены особенности функционирования предприятий аграрной сферы Карпатского региона. Определена роль аграрного сектора в развитии национальной экономики. Обоснованы особенности ведения сельского хозяйства в разрезе областей Карпатского региона, в частности Закарпатской, Ивано-Франковской, Львовской и Черновицкой. Определена необходимость рационального использования земельных ресурсов, в том числе земель сельскохозяйственного назначения как основного производственного потенциала в процессе производства сельскохозяйственной продукции и обеспечения продовольственной безопасности страны и ее регионов. Выявлено, что в результате реорганизации коллективных сельскохозяйственных предприятий, в условиях рыночного хозяйствования на основе частной собственности на землю и имущество, их количество уменьшилось, зато возросло количество хозяйств населения. | en_US |