dc.contributor.author |
Кравчук, А. О.
|
|
dc.date.accessioned |
2017-11-20T13:18:14Z |
|
dc.date.available |
2017-11-20T13:18:14Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/15418 |
|
dc.description |
Кравчук, А. О. Управління розвитком діяльності суб’єктів сілськокого зеленого туризму : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / А. О. Кравчук. - Чернігів, 2015. - 19 с. |
en_US |
dc.description.abstract |
Дисертацію присвячено удосконаленню науково-методичних аспектів і розробці практичних рекомендацій стосовно обґрунтування організаційно-економічних засад ефективного управління процесами становлення й розвитку сільського зеленого туризму як напряму диверсифікації господарської діяльності суб’єктів аграрного сектору та забезпечення на цій основі сталого розвитку сільських територій.
У роботі удосконалено дефініційні контури категорій «сільський зелений туризм» в контексті сучасних структурних зрушень та диференціації економіки суб’єктів аграрного сектору; проведено оцінку місця і ролі сільського зеленого туризму в економіці суб’єктів аграрного сектору; досліджено сучасний рівень інвестиційного забезпечення зеленого туризму; встановлено основні проблемні та перспективні аспекти розвитку даного виду діяльності суб’єктів аграрної сфери з урахуванням специфіки економічного потенціалу області; систематизовано результати впровадження інновацій в діяльність підприємств з надання агротуристичних послуг. З метою масштабної реалізації агротуристичного потенціалу сільських територій удосконалено загальний методичний підхід до оцінювання рівня економічної ефективності інвестицій у туристичні дестинації; розроблено підходи щодо кластеризації пріоритетних агротуристичних об’єктів; доповнено функції обґрунтування концепції інноваційного розвиту сільського зеленого туризму. В роботі обґрунтовано механізм реалізації туристично-рекреаційного кластеру; запропоновано інституційній методичний підхід до обґрунтування системи державної підтримки становлення й розвиту сільського зеленого туризму як напряму диверсифікації діяльності суб’єктів аграрного сектору, опрацьовано модель уніфікації агротуризму в умовах сталого розвитку сільських територій. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів |
en_US |
dc.subject |
сільський зелений туризм |
en_US |
dc.subject |
сільські території |
en_US |
dc.subject |
диверсифікація |
en_US |
dc.subject |
суб’єкти аграрного сектору |
en_US |
dc.subject |
економічний потенціал |
en_US |
dc.subject |
сельский зеленый туризм |
en_US |
dc.subject |
сельские территории |
en_US |
dc.subject |
диверсификация |
en_US |
dc.subject |
экономический потенциал |
en_US |
dc.subject |
субъекты аграрного сектора |
en_US |
dc.subject |
rural green tourism |
en_US |
dc.subject |
rural areas and diversification |
en_US |
dc.subject |
the subjects of the agricultural sector |
en_US |
dc.subject |
the economic potential |
en_US |
dc.title |
Управління розвитком діяльності суб’єктів сілськокого зеленого туризму |
en_US |
dc.title.alternative |
Управление развитием деятельности субъектов сельского зеленого туризма |
en_US |
dc.title.alternative |
The management of development of activity of rural tourism |
en_US |
dc.type |
Autoreferat |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
Диссертация посвящена усовершенствованию теоретико-методических аспектов и разработке практических рекомендаций относительно основания организационно-экономических принципов эффективного управления процессами становления и развития сельского зеленого туризма как направления диверсификации хозяйственной деятельности субъектов аграрного сектора и обеспечения на этой основе стабильного развития сельских территорий. В работе осуществлена разработка рекомендация для формирования и активизации агротуристического потенциала субъектов аграрного сектора экономики и его эффективным управлением. Определены основные проблемы и перспективы становления и развития сельского зеленого туризма в Украине, исследована величина и специфика природно-рекреационного потенциала, определено место и роль сельского зеленого туризма в системе экономического потенциала в Одесской области, проанализирован современный уровень и результативность использования
агротуристического потенциала субъектов аграрного сектора области. Определены
основные тенденции результативности предоставления агротуристических услуг
субъектами аграрного сектора области и современный уровень инновационного
обеспечения отрасли.
На основе статистических наблюдений обоснованы приоритетные стратегические направления развития сельского зеленого туризма, формализированы и конкретизированы объекты инновационных инвестиций в перспективном периоде.
С целью масштабной реализации агротуристического потенциала сельских
территорий усовершенствован общий методический подход к оцениванию уровня
экономической эффективности инвестиций в туристические дестинации;
обоснованы подходы к кластеризации агротуристических объектов; дополнены
функции обоснования концепции инновационного развития сельского зеленого
туризма; обоснован механизм реализации туристическо-рекреационного кластера;
предложен интитуциональный подход к обоснованию системы государственной
поддержки становления и развития сельского зеленого туризма как направления
диверсификации деятельности субъектов аграрного сектора; разработана модель
унификации в условиях стабильного развития сельских территорий. |
en_US |
dc.description.abstractalt2 |
The dissertation is devoted to improvement of scientific and methodological issues and develop practical recommendations for study of organizational and economic principles of efficient management of processes of formation and development of green tourism as the direction of diversification of economic activities of the agricultural sector and on that basis for sustainable rural development.
In theses is improved Definitional categories of "green tourism" in the context of current structural changes and differentiation of agrarian sector of economy; the estimation of the place and role of rural green tourism in the economy of the agricultural sector have be done the modern level of investment support green tourism is investigated; the basic
problems and future aspects of the activity of the agricultural sector-specific economic
potential of the region have been identified; the main results of innovation activities in the business of providing services agritourism are systematized. In order to implement largescale agro-tourist potential of rural areas improved overall methodological approach to the evaluation of economic efficiency of investments in tourist destinations; the approaches to clustering priority agritourism facilities nave been developed; the researches are complemented by an innovative concept study to develop green tourism. The mechanism in the implementation of the tourism cluster is grounded here; institutional methodical approach to study the formation of state support and develop green tourism both directly diversification of the agricultural sector are also proposed; the basic agrounification model in terms of sustainable rural development is processed. |
en_US |