Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Дятлова, Ю. В. | |
dc.date.accessioned | 2018-09-14T09:00:38Z | |
dc.date.available | 2018-09-14T09:00:38Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/16912 | |
dc.description | Diatlova, Yu. V. Assessment methodology of food component economic security: regional aspect/ Yu. V. Diatlova // Науковий вісник Полісся. – 2018. – № 2 (14). Ч. 1. – С. 196-202. | en_US |
dc.description.abstract | The differences in the list of security components in the economic sphere have been shown in the article. The methodology of assessment the level of food component economic security has been improved. The stages of its implementation have been determined. It is proposed to use an expanded nomenclature for group and individual indicators for assessment; their hierarchy is substantiated. It is recommended to use differential and integral methods to calculate the complex indicator. Gradations of its level have been proposed. The functionality of the assessment methodology of the food component economic security level has been proved via approbation. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Чернігів : ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Науковий вісник Полісся;№ 2 (14) Ч. 1 | |
dc.subject | security in economic sphere | en_US |
dc.subject | components | en_US |
dc.subject | security level assessment methodology | en_US |
dc.subject | indicators nomenclature | en_US |
dc.subject | gradations of complex indicator level | en_US |
dc.subject | безпека в економічній сфері | en_US |
dc.subject | складові | en_US |
dc.subject | методика оцінки рівня безпеки | en_US |
dc.subject | номенклатура показників | en_US |
dc.subject | градації рівня комплексного показника | en_US |
dc.title | Assessment methodology of food component economic security: regional aspect | en_US |
dc.title.alternative | Методика оцінки продовольчої складової економічної безпеки: регіональний аспект | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | У статті показано відмінності в переліку складових безпеки в економічній сфері. Удосконалено методику оцінки рівня продовольчої складової економічної безпеки. Визначено етапи її проведення. Запропоновано для оцінки застосовувати розширену номенклатуру групових і одиничних показників, обґрунтовано їх ієрархію. Рекомендовано для розрахунку комплексного показника використовувати диференційний та інтегральний методи. Запропоновано градації рівня комплексного показника. Апробацією доведено функціональність методики оцінки рівня продовольчої складової економічної безпеки. | en_US |