dc.contributor.author | Челябієва, В. М.![]() |
|
dc.contributor.author | Сиза, О. І.![]() |
|
dc.contributor.author | Савченко, О. М.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2019-10-23T13:36:03Z | |
dc.date.available | 2019-10-23T13:36:03Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/18258 | |
dc.description | Челябієва, В. М. Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре / В. М. Челябієва, О. І. Сиза, О. М. Савченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. : О. І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 1 (27). - С. 303 - 317 | en_US |
dc.description.abstract | Досліджено зразки пектину, отримані з вичавків смородини чорної гідролізно-екстрактним способом у розчині амонію оксалату з наступним осадженням спиртом . Установлено, що ступінь естерифікації пектину з вичавків смородини чорної становить (70±2)% , він належить до високо-естерифікованих пектинів типу А, які здатні утворювати стійкі драглі. Дослідні зразки пектину використали для в иготовлення зефіру на основі аґ русового пюре. Вміст пектину в 100 г отриманого зефіру склав (1,8±0,1)% , заліза – (5,6±0,1) м г, вітаміну С – (0,05±0,01) м г, що дозволяє розглядати отриманий зефір як продукт, збагачений цінними нутрієнтами. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Харків : ХДУХТ | en_US |
dc.subject | вичавки | en_US |
dc.subject | смородина | en_US |
dc.subject | пюре | en_US |
dc.subject | аґ рус | en_US |
dc.subject | пектин | en_US |
dc.subject | зефір | en_US |
dc.title | Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре | en_US |
dc.type | Article | en_US |