IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Челябієва, В. М.
dc.contributor.author Сиза, О. І.
dc.contributor.author Савченко, О. М.
dc.date.accessioned 2019-10-23T13:36:03Z
dc.date.available 2019-10-23T13:36:03Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/18258
dc.description Челябієва, В. М. Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре / В. М. Челябієва, О. І. Сиза, О. М. Савченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. : О. І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2018. - Вип. 1 (27). - С. 303 - 317 en_US
dc.description.abstract Досліджено зразки пектину, отримані з вичавків смородини чорної гідролізно-екстрактним способом у розчині амонію оксалату з наступним осадженням спиртом . Установлено, що ступінь естерифікації пектину з вичавків смородини чорної становить (70±2)% , він належить до високо-естерифікованих пектинів типу А, які здатні утворювати стійкі драглі. Дослідні зразки пектину використали для в иготовлення зефіру на основі аґ русового пюре. Вміст пектину в 100 г отриманого зефіру склав (1,8±0,1)% , заліза – (5,6±0,1) м г, вітаміну С – (0,05±0,01) м г, що дозволяє розглядати отриманий зефір як продукт, збагачений цінними нутрієнтами. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Харків : ХДУХТ en_US
dc.subject вичавки en_US
dc.subject смородина en_US
dc.subject пюре en_US
dc.subject аґ рус en_US
dc.subject пектин en_US
dc.subject зефір en_US
dc.title Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу