IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Регулювання розвитку молочної промисловості для забезпечення продовольчої безпеки України

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Філатова, Л. С.
dc.date.accessioned 2020-03-11T13:12:47Z
dc.date.available 2020-03-11T13:12:47Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/19158
dc.description Філатова, Л. С. Регулювання розвитку молочної промисловості для забезпечення продовольчої безпеки України : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Л. С. Філатова. - Вінниця, 2020. - 256 с. en_US
dc.description.abstract Дисертацію присвячено розробці теоретико-методичних засад регулювання розвитку молочної промисловості, а також розробці практичних рекомендацій щодо напрямів удосконалення моделі регулювання з метою забезпечення продовольчої безпеки України. У роботі здійснено теоретичне узагальнення і висвітлено сутність категорій регулювання, конкуренції, продовольчої безпеки, державного та ринкового регулювання, визначено склад детермінант, що впливають на формування моделі регулювання розвитку галузі. Визначено тенденції розвитку підприємств молочної промисловості України. Проведено комплексний аналіз поведінкоутворюючих факторів на ринку виробництва і реалізації молочної продукції та здійснено динаміку структури ринку. Запропоновано методичний підхід до оцінювання, прогнозування та моделювання стану молочної промисловості. Удосконалено інституціональну підтримку розвитку ринку молочної промисловості. Визначено критерії функціональності конкурентного середовища та представлено матричний підхід до регулювання ринку в умовах дисфункціонального та функціонального конкурентного середовища, що дозволяє системно оцінити процес конкуренції та його вплив на формування конкурентного середовища. Здійснено математичну інтерпретацію процесу регулювання розвитку галузі, що дозволяє більш об’єктивно характеризувати розроблений алгоритм комплексного регулювання розвитку. Здійснено ідентифікацію міжорганізаційних конфліктів на ринку молочної промисловості, що дозволяє не лише ідентифікувати причини деструктивності галузі, а й виявити приховані процеси на ринку. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Вінниця en_US
dc.subject регулювання en_US
dc.subject продовольча безпека en_US
dc.subject молочна промисловість en_US
dc.subject регулювання розвитку en_US
dc.subject галузева конкуренція en_US
dc.subject ринкове та державне регулювання en_US
dc.subject конкурентна взаємодія en_US
dc.subject галузевий ринок en_US
dc.subject функціональне та дисфункціональне конкурентне середовище en_US
dc.subject інституційна підтримка en_US
dc.subject конфлікт en_US
dc.subject регулирование en_US
dc.subject продовольственная безопасность en_US
dc.subject молочная промышленность en_US
dc.subject регулирование развития en_US
dc.subject отраслевая конкуренция en_US
dc.subject рыночное и государственное регулирование en_US
dc.subject конкурентная взаимодействие en_US
dc.subject отраслевой рынок en_US
dc.subject функциональное и дисфункциональных конкурентную среду en_US
dc.subject институциональная поддержка en_US
dc.subject конфликт en_US
dc.subject regulation en_US
dc.subject food security en_US
dc.subject development regulation en_US
dc.subject branch competition en_US
dc.subject market and state regulation en_US
dc.subject competitive interaction en_US
dc.subject branch market en_US
dc.subject dysfunctional and functional competitive environment en_US
dc.subject dairy industry en_US
dc.subject institutional support en_US
dc.subject conflict en_US
dc.title Регулювання розвитку молочної промисловості для забезпечення продовольчої безпеки України en_US
dc.title.alternative Регулирование развития молочной промышленности для обеспечения продовольственной безопасности Украины en_US
dc.title.alternative Dairy industry development regulation to ensure food security of Ukraine en_US
dc.type Thesis en_US
dc.description.abstractalt1 Диссертация посвящена разработке теоретико-методических основ регулирования развития молочной промышленности, а также разработке практических рекомендаций по направлениям совершенствования модели регулирования с целью обеспечения продовольственной безопасности Украины. В работе осуществлено теоретическое обобщение и освещены сущность категорий регулирования, конкуренции, продовольственной безопасности, государственного и рыночного регулирования, определены состав детерминант, влияющих на формирование модели регулирования развития отрасли. Определены тенденции развития предприятий молочной промышленности Украины. Проведен комплексный анализ поведениеобразующих факторов на рынке производства и реализации молочной продукции и осуществлено динамику структуры рынка. Предложен методический подход к оценке, прогнозирования и моделирования состояния молочной промышленности. Усовершенствована институциональную поддержку развития рынка молочной промышленности. Определены критерии функциональности конкурентной среды и представлены матричный подход к регулированию рынка в условиях дисфункционального и функционального конкурентной среды, что позволяет системно оценить процесс конкуренции и его влияние на формирование конкурентной среды. Осуществлен математическую интерпретацию процесса регулирования развития отрасли, что позволяет более объективно характеризовать разработан алгоритм комплексного регулирования развития. Осуществлена идентификация межорганизационных конфликтов на рынке молочной промышленности, позволяет не только идентифицировать причины деструктивности области, но и выявить скрытые процессы на рынке. en_US
dc.description.abstractalt2 Thesis researches the development of theoretical and methodological principles in managing the development of dairy industry as well as develops practical recommendations as for the ways to improve the regulation model aimed at ensuring an efficiency of the competitive environment. The thesis presents the theoretical generalization and highlights the essence of categories as regulation, competition, food security, state and market regulation. There had been determined the set of determinants that influence the formation of the market/branch regulation model. There had been determined the tendencies for the development of dairy industry enterprises in Ukraine. Complex analysis of the behavior-formation factors on the manufacturing market and market for dairy products, as well as the dynamics of market structure had been made. There had been suggested the methodical approach for the evaluation, prognostication and simulation of the dairy industry state aimed at identification of its condition. There had been improved the institutional support to the development of diary industry market. There had been determined the functioning criteria of the market environment along with the presentation of atomistic and behavior model for market regulation in conditions of dysfunctional and functional competitive environment which allows to make system evaluation of the competition process as well as its influence on the formation of the competitive environment. There had been made the mathematical interpretation of the branch development regulation process which enables to characterize the elaborated algorithm for the development combined regulation more precisely. There had been made the identification of inter-organizational conflicts on the market of dairy industry, that allows not only to identify the reason for destructiveness within the brunch, but to reveal the hidden processes on the market. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу