Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Філатова, Л. С.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2020-03-11T13:12:47Z | |
dc.date.available | 2020-03-11T13:12:47Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/19158 | |
dc.description | Філатова, Л. С. Регулювання розвитку молочної промисловості для забезпечення продовольчої безпеки України : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Л. С. Філатова. - Вінниця, 2020. - 256 с. | en_US |
dc.description.abstract | Дисертацію присвячено розробці теоретико-методичних засад регулювання розвитку молочної промисловості, а також розробці практичних рекомендацій щодо напрямів удосконалення моделі регулювання з метою забезпечення продовольчої безпеки України. У роботі здійснено теоретичне узагальнення і висвітлено сутність категорій регулювання, конкуренції, продовольчої безпеки, державного та ринкового регулювання, визначено склад детермінант, що впливають на формування моделі регулювання розвитку галузі. Визначено тенденції розвитку підприємств молочної промисловості України. Проведено комплексний аналіз поведінкоутворюючих факторів на ринку виробництва і реалізації молочної продукції та здійснено динаміку структури ринку. Запропоновано методичний підхід до оцінювання, прогнозування та моделювання стану молочної промисловості. Удосконалено інституціональну підтримку розвитку ринку молочної промисловості. Визначено критерії функціональності конкурентного середовища та представлено матричний підхід до регулювання ринку в умовах дисфункціонального та функціонального конкурентного середовища, що дозволяє системно оцінити процес конкуренції та його вплив на формування конкурентного середовища. Здійснено математичну інтерпретацію процесу регулювання розвитку галузі, що дозволяє більш об’єктивно характеризувати розроблений алгоритм комплексного регулювання розвитку. Здійснено ідентифікацію міжорганізаційних конфліктів на ринку молочної промисловості, що дозволяє не лише ідентифікувати причини деструктивності галузі, а й виявити приховані процеси на ринку. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Вінниця | en_US |
dc.subject | регулювання | en_US |
dc.subject | продовольча безпека | en_US |
dc.subject | молочна промисловість | en_US |
dc.subject | регулювання розвитку | en_US |
dc.subject | галузева конкуренція | en_US |
dc.subject | ринкове та державне регулювання | en_US |
dc.subject | конкурентна взаємодія | en_US |
dc.subject | галузевий ринок | en_US |
dc.subject | функціональне та дисфункціональне конкурентне середовище | en_US |
dc.subject | інституційна підтримка | en_US |
dc.subject | конфлікт | en_US |
dc.subject | регулирование | en_US |
dc.subject | продовольственная безопасность | en_US |
dc.subject | молочная промышленность | en_US |
dc.subject | регулирование развития | en_US |
dc.subject | отраслевая конкуренция | en_US |
dc.subject | рыночное и государственное регулирование | en_US |
dc.subject | конкурентная взаимодействие | en_US |
dc.subject | отраслевой рынок | en_US |
dc.subject | функциональное и дисфункциональных конкурентную среду | en_US |
dc.subject | институциональная поддержка | en_US |
dc.subject | конфликт | en_US |
dc.subject | regulation | en_US |
dc.subject | food security | en_US |
dc.subject | development regulation | en_US |
dc.subject | branch competition | en_US |
dc.subject | market and state regulation | en_US |
dc.subject | competitive interaction | en_US |
dc.subject | branch market | en_US |
dc.subject | dysfunctional and functional competitive environment | en_US |
dc.subject | dairy industry | en_US |
dc.subject | institutional support | en_US |
dc.subject | conflict | en_US |
dc.title | Регулювання розвитку молочної промисловості для забезпечення продовольчої безпеки України | en_US |
dc.title.alternative | Регулирование развития молочной промышленности для обеспечения продовольственной безопасности Украины | en_US |
dc.title.alternative | Dairy industry development regulation to ensure food security of Ukraine | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.description.abstractalt1 | Диссертация посвящена разработке теоретико-методических основ регулирования развития молочной промышленности, а также разработке практических рекомендаций по направлениям совершенствования модели регулирования с целью обеспечения продовольственной безопасности Украины. В работе осуществлено теоретическое обобщение и освещены сущность категорий регулирования, конкуренции, продовольственной безопасности, государственного и рыночного регулирования, определены состав детерминант, влияющих на формирование модели регулирования развития отрасли. Определены тенденции развития предприятий молочной промышленности Украины. Проведен комплексный анализ поведениеобразующих факторов на рынке производства и реализации молочной продукции и осуществлено динамику структуры рынка. Предложен методический подход к оценке, прогнозирования и моделирования состояния молочной промышленности. Усовершенствована институциональную поддержку развития рынка молочной промышленности. Определены критерии функциональности конкурентной среды и представлены матричный подход к регулированию рынка в условиях дисфункционального и функционального конкурентной среды, что позволяет системно оценить процесс конкуренции и его влияние на формирование конкурентной среды. Осуществлен математическую интерпретацию процесса регулирования развития отрасли, что позволяет более объективно характеризовать разработан алгоритм комплексного регулирования развития. Осуществлена идентификация межорганизационных конфликтов на рынке молочной промышленности, позволяет не только идентифицировать причины деструктивности области, но и выявить скрытые процессы на рынке. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | Thesis researches the development of theoretical and methodological principles in managing the development of dairy industry as well as develops practical recommendations as for the ways to improve the regulation model aimed at ensuring an efficiency of the competitive environment. The thesis presents the theoretical generalization and highlights the essence of categories as regulation, competition, food security, state and market regulation. There had been determined the set of determinants that influence the formation of the market/branch regulation model. There had been determined the tendencies for the development of dairy industry enterprises in Ukraine. Complex analysis of the behavior-formation factors on the manufacturing market and market for dairy products, as well as the dynamics of market structure had been made. There had been suggested the methodical approach for the evaluation, prognostication and simulation of the dairy industry state aimed at identification of its condition. There had been improved the institutional support to the development of diary industry market. There had been determined the functioning criteria of the market environment along with the presentation of atomistic and behavior model for market regulation in conditions of dysfunctional and functional competitive environment which allows to make system evaluation of the competition process as well as its influence on the formation of the competitive environment. There had been made the mathematical interpretation of the branch development regulation process which enables to characterize the elaborated algorithm for the development combined regulation more precisely. There had been made the identification of inter-organizational conflicts on the market of dairy industry, that allows not only to identify the reason for destructiveness within the brunch, but to reveal the hidden processes on the market. | en_US |