dc.contributor.author |
Калініченко, Ю. Д.
|
|
dc.contributor.author |
Савченко, О. М.
|
|
dc.contributor.author |
Сиза, О. І.
|
|
dc.date.accessioned |
2021-05-13T06:29:53Z |
|
dc.date.available |
2021-05-13T06:29:53Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/22136 |
|
dc.description |
Калініченко, Ю. Д. Виробництво житньо-пшеничного хліба з використанням пряно-ароматичної сировини / Ю. Д. Калініченко, О. М. Савченко, О. І. Сиза // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : матеріали тез доп. Всеукр. наук.- практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 10 -11 квітня 2019 р.). - Чернігів : ЧНТУ, 2019. – С. 279-280. |
en_US |
dc.description.abstract |
Науково обґрунтовано та експериментально досліджено доцільність використання базиліку в технології приготування житньо-пшеничного хліба.
Встановлено вплив базиліку на бродильну активність закваски та житньо-пшеничного тіста, обумовлений впливом його хімічного складу на мікробіоту. Високий вміст вітамінів, мікро- та макроелементів дозволяє розглядати базилік як перспективний збагачувач середовища для розвитку мікрофлори та стабілізації біотехнологічних властивостей заквасок спонтанного бродіння. Отримані зразки хліба з досліджуваної добавки за органолептичними та фізико-хімічними показниками відповідають нормативним документам. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів : ЧНТУ |
en_US |
dc.subject |
житньо-пшеничний хліб |
en_US |
dc.subject |
пряно-ароматна сировина |
en_US |
dc.subject |
закваска |
en_US |
dc.title |
Виробництво житньо-пшеничного хліба з використанням пряно-ароматичної сировини |
en_US |
dc.type |
Working Paper |
en_US |