Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Калініченко, Ю. Д. | |
dc.contributor.author | Савченко, О. М. | |
dc.contributor.author | Сиза, О. І. | |
dc.date.accessioned | 2021-05-13T06:29:53Z | |
dc.date.available | 2021-05-13T06:29:53Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/22136 | |
dc.description | Калініченко, Ю. Д. Виробництво житньо-пшеничного хліба з використанням пряно-ароматичної сировини / Ю. Д. Калініченко, О. М. Савченко, О. І. Сиза // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : матеріали тез доп. Всеукр. наук.- практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 10 -11 квітня 2019 р.). - Чернігів : ЧНТУ, 2019. – С. 279-280. | en_US |
dc.description.abstract | Науково обґрунтовано та експериментально досліджено доцільність використання базиліку в технології приготування житньо-пшеничного хліба. Встановлено вплив базиліку на бродильну активність закваски та житньо-пшеничного тіста, обумовлений впливом його хімічного складу на мікробіоту. Високий вміст вітамінів, мікро- та макроелементів дозволяє розглядати базилік як перспективний збагачувач середовища для розвитку мікрофлори та стабілізації біотехнологічних властивостей заквасок спонтанного бродіння. Отримані зразки хліба з досліджуваної добавки за органолептичними та фізико-хімічними показниками відповідають нормативним документам. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : ЧНТУ | en_US |
dc.subject | житньо-пшеничний хліб | en_US |
dc.subject | пряно-ароматна сировина | en_US |
dc.subject | закваска | en_US |
dc.title | Виробництво житньо-пшеничного хліба з використанням пряно-ароматичної сировини | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |