IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Кабенок, О. В.
dc.contributor.author Денисенко, Т. М.
dc.date.accessioned 2021-05-27T12:48:24Z
dc.date.available 2021-05-27T12:48:24Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/22384
dc.description Кабенок, О. В. Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій / О. В. Кабенок, Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 383-385. en_US
dc.description.abstract Важлива роль в структурі харчування відведена рослинним оліям. У XXI ст. з турботою про власне здоров’я ми все частіше звертаємося до природних джерел. Олія з насіння гарбуза — натуральний продукт, що має приємний запах і смак, властивий сировині, з якої вироблений, а також насичений колір. Її цілюща сила пояснюється присутністю біологічно активного комплексу поліненасичених жирних кислот (ПНЖК), фосфоліпідів, біофлавоноїдів, мікро- і макроелементів (залізо, магній, цинк, селен), вітамінів (Е, К, В1, В2, Р), ситостерину (важливий у профілактиці онкологічних захворювань). Високий вміст цинку та селену запобігає розвитку простатиту та аденоми передміхурової залози. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" en_US
dc.subject якість en_US
dc.subject рослинні олії en_US
dc.title Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій en_US
dc.type Working Paper en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record