Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Кабенок, О. В.![]() |
|
dc.contributor.author | Денисенко, Т. М.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2021-05-27T12:48:24Z | |
dc.date.available | 2021-05-27T12:48:24Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/22384 | |
dc.description | Кабенок, О. В. Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій / О. В. Кабенок, Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 383-385. | en_US |
dc.description.abstract | Важлива роль в структурі харчування відведена рослинним оліям. У XXI ст. з турботою про власне здоров’я ми все частіше звертаємося до природних джерел. Олія з насіння гарбуза — натуральний продукт, що має приємний запах і смак, властивий сировині, з якої вироблений, а також насичений колір. Її цілюща сила пояснюється присутністю біологічно активного комплексу поліненасичених жирних кислот (ПНЖК), фосфоліпідів, біофлавоноїдів, мікро- і макроелементів (залізо, магній, цинк, селен), вітамінів (Е, К, В1, В2, Р), ситостерину (важливий у профілактиці онкологічних захворювань). Високий вміст цинку та селену запобігає розвитку простатиту та аденоми передміхурової залози. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | en_US |
dc.subject | якість | en_US |
dc.subject | рослинні олії | en_US |
dc.title | Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |