Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Сапега, Б. Ю. | |
dc.contributor.author | Буяльська, Н. П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-06T13:36:19Z | |
dc.date.available | 2021-12-06T13:36:19Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/24603 | |
dc.description | Сапега, Б. Ю. Вплив глутамату натрію на організм людини / Б. Ю. Сапега ; наук. кер. Н. П. Буяльська // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 340-341. | en_US |
dc.description.abstract | Глутамат натрію – сіль глутамінової кислоти. Широко зустрічається в природних продуктах харчування тваринного і рослинного походження, зокрема в томатах, м’ясі, молоці, грибах, сирі, кукурудзі, бобових, рибі. Глутамат натрію – одна з найпоширеніших харчових добавок (Е621 – таке позначення прийнято для глутамату натрію в системі харчових добавок). Глутамат присутній в традиційних азіатських стравах, і йому приписують смак насиченої запашної їжі «умамі», п’ятий смак – «м’ясний», крім солодкого, солоного, кислого і гіркого. Зазвичай глутамат натрію використовують для посилення смаку та аромату у виробництві сухих супів, бульйонів, продуктів швидкого приготування, чіпсів, крекерів, соусів тощо. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | en_US |
dc.subject | глутамат натрію | en_US |
dc.subject | організм людини | en_US |
dc.subject | продукт харчування | en_US |
dc.title | Вплив глутамату натрію на організм людини | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |