Короткий опис(реферат):
Конспект лекцій з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
До конспекту лекцій включені наступні теми: «Вступ. Характеристика джерел водопостачання», «Загальні вимоги до показників якості води», «Водопостачання підприємств харчової промисловості», «Загальна характеристика методів водопідготовки. Знезалізнення, деманганацiя та знезаражування питної води», «Мембранні технології у водопідготовці», «Технологічні схеми підготовки води», «Тенденції сучасних методів підготовки питної води», «Технологія мінеральних вод». Після кожної теми наведено контрольні питання.
Суть розробки, основні результати:
Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : конспект лекцій для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, С. Д. Цибуля, Н. М. Денисова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 83 с.