IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Соседова, К. Ю.
dc.date.accessioned 2023-01-20T09:49:55Z
dc.date.available 2023-01-20T09:49:55Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/26599
dc.description Соседова, К. Ю. Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. Ю. Соседова ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 69 с. uk_UA
dc.description.abstract Предметом дослідження є аналіз фальсифікації молочної продукції в Україні і в Португалії. Об’єкт роботи – стан молочної продукції в Україні та в Португалії. Мета кваліфікаційної роботи – проаналізувати фальсифікацію молочної продукції, виявити найбільш поширені методи підробки. У кваліфікаційній роботі здійснено оглаяд літературних джерел молочної промисловості двох країн; визначено актуальність проблеми з огляду на чинники, які впливають на якість молочних продуктів. Проаналізовано історичні дані з галузі, розвиток молочних виробництв, розглянуто динаміку спаду експорту молочних продуктів в Україні. Вказано проблеми у виробництві, зокрема в розведені сільськогосподарських тварин, в оснащенні галузі. Описано найпоширеніші методи фальсифікації молока та молочних продуктів, вказано лабораторні методи для виявлення підробок. Проведено експериментальний аналіз складу йогуртів і сирків кисломолочних, які представлені на українському та португальському ринках. Надано рекомендації щодо уникнення фальсифікації продукції. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject молочна промисловість uk_UA
dc.subject фальсифікація uk_UA
dc.subject йогурти uk_UA
dc.subject молочна продукція в Португалії uk_UA
dc.subject молочні альтернативи uk_UA
dc.subject рослинне молоко uk_UA
dc.subject dairy industry uk_UA
dc.subject adulteration uk_UA
dc.subject yogurts uk_UA
dc.subject dairy products in Portugal uk_UA
dc.subject dairy alternatives uk_UA
dc.subject vegetable milk uk_UA
dc.title Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The subject of the study is the analysis of falsification of dairy products in Ukraine and Portugal. The object of the work is the state of dairy products in Ukraine and Portugal. The purpose of the qualification work is to analyze the falsification of dairy products, identify the most common methods of forgery. In the qualifying work, an overview of the literary sources of the dairy industry of the two countries was carried out; the relevance of the problem is determined, taking into account the factors that affect the quality of dairy products. Historical data from the industry, the development of dairy production, and the dynamics of the decline in the export of dairy products in Ukraine were analyzed. Problems in production, in particular in the breeding of agricultural animals, in the equipment of the industry are indicated. The most common methods of falsification of milk and dairy products are described, laboratory methods for detecting fakes are indicated. An experimental analysis of the composition of yogurts and sour milk curds, which are presented on the Ukrainian and Portuguese markets, was carried out. Recommendations on avoiding product counterfeiting are provided. Key words: dairy industry, adulteration, yogurts, dairy products in Portugal, dairy alternatives, vegetable milk. uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу