Короткий опис(реферат):
Методичні вказівки до виконання практичних та розрахунково-графічної роботи з курсу «Проектування підприємств харчової промисло-вості з основами САПР» призначені для здобувачів вищої освіти, які нав-чаються за спеціальністю «Харчові технології».
Дисципліна «Проектування підприємств харчової промисловості з основами САПР» базується на попередніх знаннях з фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін, зокрема таких, як «Інженерна та комп'ютерна графіка», «Інформатика, комп’ютерні мережі», «Вища математика» тощо.
Дисципліна ставить своїми задачами ознайомлення студентів спеціальності з системами автоматизованого проектування (САПР) для подальшого їх використання при вирішенні практичних завдань, наприклад при проектуванні технологічних ліній або підприємств харчової промисловості. Студенти повинні зрозуміти загальні принципи побудови та функціонування САПР, а також знати засоби, необхідні для проектування підприємств харчової промисловості. Придбати базові знання з загальних принципів роботи і тенденцій розвитку сучасних систем автоматизованого проектування за допомогою обчислювальної техніки; вміти користуватись найбільш поширеними системами САПР.
Суть розробки, основні результати:
Проектування підприємств харчової промисловості з основами САПР : метод. вказівки до практ. робіт та виконання розрах.-граф. роботи для здобувачів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти за спеціальністю 181 "Харчові технології" освіт.-проф. програми "Харчові технології" / уклад.: В. В. Кальченко, А. В. Кологойда, Г. В. Пасов. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – 48 c.