IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Стандартизація, метрологія та сертифікація : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» всіх форм навчання

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Хребтань, О. Б.
dc.date.accessioned 2023-07-31T12:19:00Z
dc.date.available 2023-07-31T12:19:00Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/28679
dc.description Стандартизація, метрологія та сертифікація : метод. вказ. до виконання лаб. робіт для здобувачів перш. (бакалавр.) рівня вищ. освіти спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» всіх форм навчання / уклад. О. Б. Хребтань - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – 42 с. uk_UA
dc.description.abstract Метою методичних вказівок з дисципліни «Стандартизація, метрологія та сертифікація» є набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок зі стандартизації, метрології та сертифікації; аналізу сучасної системи нормативної документації; дослідження організації національної служби України зі стандартизації, метрології та сертифікації; ознайомлення зі структурою та особливостями діяльності регіонального державного підприємства зі стандартизації, метрології та сертифікації; користування нормативними та нормативно-технічними документами, особливостей розробки нормативних документів, що допоможе здобувачам вищої освіти орієнтуватись у системі нормативної документації зі стандартизації, метрології та сертифікації, використовуючи свої навички для виконання курсових та дипломних робіт, а в подальшому і у професіональній діяльності. В результаті виконання лабораторних робіт з дисципліни «Стандартизація, метрологія та сертифікація», студенти повинні набути компетенції і знати: - структуру і принципи системи стандартизації, метрології та сертифікації; - терміни і визначення у сфері стандартизації, метрології та сертифікації; - види нормативно-технічної документації, які застосовуються в стандартизації, метрології та сертифікації; - порядок розробки нормативно-технічної документації; - етапи затвердження, впровадження та скасування або заміни нормативних документів; - порядок застосування нормативно-технічної документації в роботі підприємств харчової галузі; - основні метрологічні правила, вимоги, норми; - правила повірки та застосування на харчових виробництвах технічних засобів вимірювання; - основні принципи, методи сертифікації; - зміст і порядок видачі документів за результатами сертифікації. вміти: - застосовувати термінологію та визначення зі стандартизації, метрології, сертифікації; - характеризувати різні види нормативної документації; - користуватися законодавчими актами та нормативною документацією в галузі харчових технологій; - розробляти нормативно-технічну документацію на харчову продукцію; - використовувати метрологічні правила, користуючись технічними засобами вимірювання; - визначати терміни та особливості проведення повірки технічних засобів вимірювання; - визначати та застосовувати методи сертифікації; - проводити підготовку необхідної документації для проведення сертифікації продукції, послуг та ін. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.title Стандартизація, метрологія та сертифікація : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» всіх форм навчання uk_UA
dc.type Learning Object uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу