dc.contributor.author |
Ювженко, Т. П.
|
|
dc.date.accessioned |
2024-01-18T10:09:02Z |
|
dc.date.available |
2024-01-18T10:09:02Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29276 |
|
dc.description |
Ювженко, Т. П. Ефективне управління асортиментом послуг для підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства» (на прикладі відпочинкового комплексу ТОВ «Лаванда») : випускна кваліфікаційна робота : 242 "Туризм" / Т. П. Ювженко ; керівник роботи В. В. Музика ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра туризму. – Чернігів, 2023. – 134 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
В роботі досліджено категорії асортименту послуг, управління асортиментом готельного підприємтства. Розглянуті методичні підходи до оцінки асортименту послуг, ефектисного управління та вдосконалення асортименту послуг комплексу відпочинку «Лаванда».
Запропоновано програму заходів для покращення фінансово-економічної діяльності компанії. Для цього проведено аналіз конкурентних переваг, здійснено детальний аналіз існуючого асортименту послуг готелю. В результаті запропоновано удосконалити діючий перелік послуг: посилення розвитку МІСЕ-туризму, а також доповнивши асортимент новими послугами: відкриття карпатського чану з джакузі в банному комплексі готелю. Крім того запропоновано розробити та впровадити он-лайн додаток для бронювання номерів.
Проведені розрахунки доводять доцільність впровадження вказаних заходів, є обгрунтованими до впровадження і генерують додатковий прибуток для підприємства. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.subject |
асортимент |
uk_UA |
dc.subject |
послуга |
uk_UA |
dc.subject |
управління асортиментом |
uk_UA |
dc.subject |
готель |
uk_UA |
dc.subject |
конкурентоспроможність |
uk_UA |
dc.subject |
ефективне управління |
uk_UA |
dc.subject |
туризм |
uk_UA |
dc.subject |
assortment |
uk_UA |
dc.subject |
service |
uk_UA |
dc.subject |
assortment management |
uk_UA |
dc.subject |
hotel |
uk_UA |
dc.subject |
competitiveness |
uk_UA |
dc.subject |
effective management |
uk_UA |
dc.subject |
tourism |
uk_UA |
dc.title |
Ефективне управління асортиментом послуг для підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства (на прикладі відпочинкового комплексу ТОВ «Лаванда») |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Improvement of the assortment policy of a hotel enterprise (on the example of the recreation complex "Lavanda" LLC) |
uk_UA |
dc.type |
Thesis |
uk_UA |
dc.description.abstractalt1 |
The paper explores the categories of service assortment, assortment management in a hotel enterprise. Methodological approaches to assessing the service assortment, effective management, and improvement of the service assortment of the "Lavanda" resort complex are considered. A program of measures to improve the financial and economic activities of the company is proposed.
For this purpose, an analysis of competitive advantages was carried out, and a detailed analysis of the existing range of hotel services was conducted. As a result, it is proposed to improve the current list of services: by enhancing the development of MICE tourism and adding new services, such as opening a Carpathian tub with a Jacuzzi in the hotel's sauna complex. Additionally, it is suggested to develop and implement an online application for room reservations.
The calculations conducted demonstrate the feasibility of implementing the specified measures, are well-grounded for implementation, and generate additional revenue for the enterprise. |
uk_UA |