Короткий опис(реферат):
В кваліфікаційній роботі було розроблено технологію виробництва кисломолочного сиру збагаченого пюре з гарбуза, лимону та імбиру, який має імуностимулюючу дію на організм людини.
Досліджувались якісні показники традиційного кисломолочного сиру з додаванням пюре з гарбуза, лимону та імбиру. У даній роботі теоретично обґрунтовано та експериментально досліджено виробництво сиру кисломолочного, збагаченого пюре з гарбуза, лимону та імбиру. Охарактеризовано біохімічний склад функціональних складових продукту. Порівняні властивості традиційного сиру та збагаченого. Пропонується віднести збагачений кисломолочний сир до категорії оздоровчих харчових продуктів, оскільки добавка пюре має імуностимулюючі властивості.
Суть розробки, основні результати:
Манойленко, І. І. Удосконалення технології виробництва кисломолочного сиру з додаванням пюре з гарбуза, лимону та імбиру : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / І. І. Манойленко ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 48 с.