IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Розробка шляхів застосування насіння олійних культур в технології житньо-пшеничного хліба

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Свириденко, В. І.
dc.date.accessioned 2024-01-19T12:15:18Z
dc.date.available 2024-01-19T12:15:18Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/29305
dc.description Свириденко, В. І. Розробка шляхів застосування насіння олійних культур в технології житньо- пшеничного хліба : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / В. І. Свириденко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 91 с. uk_UA
dc.description.abstract Мета кваліфікаційної роботи– створення на основі насіннєвої олійних культур сировини новий оздоровчий харчовий продукт підвищеної функціональної цінності. Предметом розробки є насіння льону, кунжуту та маку, призначені для збагачення хліба комплексом біологічно активних речовин. Об’єктом розробки є виробництво нового хлібобулочного продукта, збагаченого біологічно активними речовинами і збалансованого за технологічними та фізіологічними показниками. У роботі поставлені цілі і сформульовані завдання для досліджень, здійснено огляд літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів, на основі яких визначено напрям власного дослідження, кінцевим результатом якого є створення нового функціонального харчового продукту. В ході дослідження був виконаний фізико-хімічний та органолептичний аналіз зразків з різною концентрацією інноваційної сировини, розрахована енергетична та харчова цінність обтимального зразка збагаченого харчового продукту, розрахована виробнича рецептура функціонального продукту та складена апаратурна схема виробництва. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject інновації uk_UA
dc.subject функціональні інгредієнти uk_UA
dc.subject біологічно активні речовини uk_UA
dc.subject харчова цінність uk_UA
dc.subject льон uk_UA
dc.subject кунжуте борошно uk_UA
dc.subject мак uk_UA
dc.subject innovations uk_UA
dc.subject functional ingredients uk_UA
dc.subject biologically active substances uk_UA
dc.subject nutritional value uk_UA
dc.subject flax uk_UA
dc.subject sesame flour uk_UA
dc.subject poppy uk_UA
dc.title Розробка шляхів застосування насіння олійних культур в технології житньо-пшеничного хліба uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The purpose of the qualification work is to create a new healthy food product of increased functional value on the basis of seed oil crops raw materials. The subject of development is flax, sesame and poppy seeds, intended for enriching bread with a complex of biologically active substances. The object of development is the production of a new bakery product enriched with biologically active substances and balanced according to technological and physiological indicators. In the work, goals and tasks for research are formulated, a review of literary sources of domestic and foreign authors is carried out, on the basis of which the direction of own research is determined, the final result of which is the creation of a new functional food product. In the course of the study, physico-chemical and organoleptic analysis of samples with different concentrations of innovative raw materials was performed, the energy and nutritional value of the optimal sample of the enriched food product was calculated, the production recipe of the functional product was calculated, and the production equipment scheme was drawn up. uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу