Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Філон, Н. В.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2024-03-18T10:40:48Z | |
dc.date.available | 2024-03-18T10:40:48Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29835 | |
dc.description | Філон, Н. В. Вплив біодобрив на врожайність кабачка за органічної системи вирощування : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / Н. В. Філон ; керівник роботи С. Ф. Козар ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2023. – 73 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Випускна кваліфікаційна робота присвячена проблемі застосування біодобрив у технології вирощування кабачка за органічної системи землеробства. У першому розділі дана загальна і батанічна характеристика кабачків, вимоги до умов вирощування. Описано діазотрофи, як основу біодобрив. Наведено шляхи оптимізації субстратів – основи біодобрив за використання діазотрофів. Умовам проведення дослідів та методам досліджень присвячено другий розділ. Наведено загальні відомості про НВД «Деснянка», ґрунтово-кліматичні умови проведення дослідження і методи досліджень. Третій розділ присвячено впливу біодобрив на рослини кабачка, зокрема, на ріст і розвиток рослин. Результати, отримані в польовому досліді, свідчать про позитивний вплив біодобрив на врожайність кабачка, а також доцільність використання Біокомпосту у технології його вирощування. Показано, що найвища урожайність досягається при внесенні цього добрива разом з Азотолайфом. У четвертому розділі висвітлені питання економічної та енергетичної ефективності біодобрив у технології вирощування кабачка. Показано, що внесення біодобрив є високоефективним як в економічному, так і в енергетичному аспектах. На основі проведених досліджень зроблені висновки і пропозиції виробництву щодо використання біодобрив при вирощуванні кабачків. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | біодобрива | uk_UA |
dc.subject | кабачок | uk_UA |
dc.subject | органічна система | uk_UA |
dc.subject | врожайність | uk_UA |
dc.subject | зона Полісся | uk_UA |
dc.subject | biofertilizers | uk_UA |
dc.subject | zucchini | uk_UA |
dc.subject | organic system | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | Polissia zone | uk_UA |
dc.title | Вплив біодобрив на врожайність кабачка за органічної системи вирощування | uk_UA |
dc.title.alternative | The influence of biofertilizers on the yield of zucchini under an organic growing system | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | Graduation qualification work is devoted to the problem of using biofertilizers in the technology of growing zucchini under the organic farming system. In the first section, general and botanical characteristics of zucchini, requirements for growing conditions are given. Diazotrophs are described as the basis of biofertilizers. Ways to optimize substrates - the basis of biofertilizers using diazotrophs - are given. The second section is devoted to the conditions of conducting experiments and research methods. General information about the "Desnyanka", soil and climatic conditions of the research and research methods are provided. The third chapter is devoted to the effect of biofertilizers on zucchini plants, in particular, on the growth and development of plants. The results obtained in the field experiment testify to the positive effect of biofertilizers on the yield of zucchini, as well as the expediency of using organic Biocompost in the technology of their cultivation. It has been shown that the highest yield is achieved when this fertilizer is applied together with Azotolife. The fourth chapter covers the issues of economic and energy efficiency of biofertilizers in the technology of growing zucchini. It has been shown that the application of biofertilizers is highly effective in both economic and energy aspects. On the basis of the conducted research, conclusions and suggestions for production regarding the use of biofertilizers in the cultivation of zucchini were made. | uk_UA |