dc.contributor.author |
Яровий, Ю.
|
|
dc.contributor.author |
Фролов, В.
|
|
dc.contributor.author |
Сапон, С. П.
|
|
dc.contributor.author |
Ісаєнко, І.
|
|
dc.date.accessioned |
2024-05-20T12:54:49Z |
|
dc.date.available |
2024-05-20T12:54:49Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.uri |
https://ir.stu.cn.ua/123456789/30142 |
|
dc.description |
Дослідження шорсткості поверхні при обточуванні хромомолібденової сталі / Ю. Яровий, В. Фролов, С. Сапон, І. Ісаєнко // Технічні науки та технології. - 2024. - № 1 (35). - С. 90-98 |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Стаття присвячена дослідженню залежності шорсткості поверхні від режимів різання (подачі, глибини та
швидкості різання) при обточуванні хромомолібденової сталі. Побудову математичної моделі та перевірку адекватності виконано за методикою повного факторного дослідження типу 23. Встановлено, що на шорсткість поверхні
при обточуванні найбільше впливає подача та швидкість різання; показано, що глибина різання суттєво не впливає
на шорсткість поверхні. Пошук оптимальних значень подачі, глибини та швидкості різання, який доповнює проведені
дослідження, виконано на основі статично-математичного методу Тагучі. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки та технології;№ 1 (35) |
|
dc.subject |
surface roughness |
uk_UA |
dc.subject |
cutting speed |
uk_UA |
dc.subject |
cutting feed |
uk_UA |
dc.subject |
cutting depth |
uk_UA |
dc.subject |
design of experiment |
uk_UA |
dc.subject |
Taguchi method |
uk_UA |
dc.subject |
шорсткість поверхні |
uk_UA |
dc.subject |
швидкість різання |
uk_UA |
dc.subject |
подача |
uk_UA |
dc.subject |
глибина різання |
uk_UA |
dc.subject |
планування експерименту |
uk_UA |
dc.subject |
метод Тагучі |
uk_UA |
dc.title |
Дослідження шорсткості поверхні при обточуванні хромомолібденової сталі |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Study of surface roughness in turning of chromium-molybdenum steel |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.description.abstractalt1 |
Surface roughness is one of the parameters of product quality, that’s why the research of cutting mode impact on surface
roughness is a current topic. The diversity of cutting tools and materials to be worked leads to the need for more detailed study
of the impact of cutting modes on surface roughness.
Previous researches have established that the radius of curvature of cutting tool and the cutter feed have an impact on
surface roughness. There are also studies for assessing cutting speed and cutting depth effects on surface roughness. But these
studies are not complete and exhaustive, because they have been done for selected materials, cutting tools and cutting modes.
The aim of the research described in the article is a scientific inquiry of cutting mode impact on surface roughness in
turning of chromium-molybdenum steel 38ХМ and the search for optimal cutting modes for this steel.
The mathematical relationship between surface roughness and cutter feed, cutting depth, cutting speed was written in the
form of power function. The range of variation was chosen. Regression coefficients were defined on the methodology of full
factor experiment of type 23. The constructed mathematical model has been checked for adequacy. The equation of surface
roughness dependence on cutting mode in turning of 38ХМ steel was obtained.
Finding the best possible combinations of cutter feed, cutting depth, cutting speed values for turning of 38ХМ steel was
undertaken using the Taguchi method. It was based on the search for technological modes in which the evaluated quality
parameter is least affected by uncontrolled factors.
As a result of the research it is established that cutting speed and cutting feed have the greatest impact on surface roughness.
It is also shown that cutting depth has a negligible impact on surface roughness. It is proved that the machining processed
at small cutting depth and small feed and large cutting speed is most appropriate. The optimal cutting modes for turning,
providing minimal surface roughness are determined.
Thus, the complex use of full factor experiment method and the Taguchi method made it possible not only to obtain the
equation for the dependence, but also to determine optimal cutting modes. |
uk_UA |