Короткий опис(реферат):
Робота присвячена темі «Проєкт молокозаводу потужністю 35 т переробленого молока за зміну». Матеріалом дослідження є незбиране молоко з масовою часткою жиру 3,5%.
Робота містить 7 розділів:
В першому розділі надається загальна характеристика проектованого молокопереробного підприємства. Описується його спеціалізація, асортимент продукції та потужність - 35 тонн переробленого молока за зміну.
В другому розділі обґрунтовується вибір технологічних схем виробництва різних видів продукції на проектованому молокозаводі.
У третьому розділі наводяться детальні розрахунки для виробництва трьох видів продукції: кефіру, йогурту та ультрапастеризованих вершків.
У четвертому виконується розрахунок необхідного технологічного обладнання для реалізації спроектованих виробничих ліній та здійснюється підбір конкретних одиниць обладнання.
П'ятий розділ відповідає за розрахунки площ для різних виробничих та допоміжних приміщень.
В шостому описуються основні принципи контролю сировини, напівфабрикатів та готової продукції на підприємстві.
В сьомому розділі характеризують відходи, стічні води та викиди підприємства. Описуються заходи з очищення стічних вод, обладнання для їх реалізації.
Суть розробки, основні результати:
Немченко, А. Ю. Проєкт молокозаводу потужністю 35 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. Ю. Немченко ; керівник роботи К. М. Іваненко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 46 с.