ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Гуменюк, О.Л.
dc.contributor.author Ксенюк, М.П.
dc.contributor.author Журок, І.М.
dc.contributor.author Дорожинська, М.В.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2015-10-26T23:08:32Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2015-10-26T23:08:32Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/7509
dc.description Гуменюк О.Л. Розроблення рецептури хліба з використанням лляного шроту / О.Л. Гуменюк, М.П. Ксенюк, І.М. Журок, М.В. Дорожинська // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2015. – №1 (77). – C. 184-190. en_US
dc.description.abstract Одним із нетрадиційних джерел корисних речовин є лляне борошно (шрот), яке можна використовувати у хлібопеченні для підвищення харчової цінності виробів. Лляний шрот містить багато поживних і корисних речовин: рослинний білок, вітаміни групи В, макро- і мікроелементи (калій, магній, цинк, манган, залізо, молібден, мідь, селен та ін.), харчові волокна, антиоксиданти (лігнани). Проведено дослідження щодо впливу добавки різних концентрацій лляного борошна на фізико-хімічні та органолептичні показники хліба. Вибране оптимальне дозування лляного шроту – 5 % від всієї маси борошна для дріжджового і бездріжджового пшеничного хліба. На основі проведених досліджень були розроблені рецептури і технологічні режими приготування пшеничного хліба з добавкою лляного шроту, які дають змогу одержати збагачений хліб відмінної якості. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки; №1 (77)
dc.title Розроблення рецептури хліба з використанням лляного шроту en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу