Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гуменюк, О.Л.![]() |
|
dc.contributor.author | Ксенюк, М.П.![]() |
|
dc.contributor.author | Журок, І.М.![]() |
|
dc.contributor.author | Дорожинська, М.В.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2015-10-26T23:08:32Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2015-10-26T23:08:32Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | ||
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/7509 | |
dc.description | Гуменюк О.Л. Розроблення рецептури хліба з використанням лляного шроту / О.Л. Гуменюк, М.П. Ксенюк, І.М. Журок, М.В. Дорожинська // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2015. – №1 (77). – C. 184-190. | en_US |
dc.description.abstract | Одним із нетрадиційних джерел корисних речовин є лляне борошно (шрот), яке можна використовувати у хлібопеченні для підвищення харчової цінності виробів. Лляний шрот містить багато поживних і корисних речовин: рослинний білок, вітаміни групи В, макро- і мікроелементи (калій, магній, цинк, манган, залізо, молібден, мідь, селен та ін.), харчові волокна, антиоксиданти (лігнани). Проведено дослідження щодо впливу добавки різних концентрацій лляного борошна на фізико-хімічні та органолептичні показники хліба. Вибране оптимальне дозування лляного шроту – 5 % від всієї маси борошна для дріжджового і бездріжджового пшеничного хліба. На основі проведених досліджень були розроблені рецептури і технологічні режими приготування пшеничного хліба з добавкою лляного шроту, які дають змогу одержати збагачений хліб відмінної якості. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; №1 (77) | |
dc.title | Розроблення рецептури хліба з використанням лляного шроту | en_US |
dc.type | Article | en_US |