dc.contributor.author |
Воробйова, В. І.
|
|
dc.contributor.author |
Чигиринець, О. Е.
|
|
dc.contributor.author |
Єфімова, В. Г.
|
|
dc.contributor.author |
Пилипенко, Т. М.
|
|
dc.contributor.author |
Трус, І. М.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2016-05-03T13:59:01Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2016-05-03T13:59:01Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
|
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9964 |
|
dc.description |
Воробйова, В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 210-215. |
en_US |
dc.description.abstract |
Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю «Ароматичний» превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту – α- та β-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки та технології; №2 (2) |
|
dc.subject |
шишки хмелю |
en_US |
dc.subject |
ізопропанольний екстракт |
en_US |
dc.subject |
хромато-мас-спектрометрія |
en_US |
dc.subject |
леткі сполуки |
en_US |
dc.title |
Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |