Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Воробйова, В. І. | |
dc.contributor.author | Чигиринець, О. Е. | |
dc.contributor.author | Єфімова, В. Г. | |
dc.contributor.author | Пилипенко, Т. М. | |
dc.contributor.author | Трус, І. М. | |
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2016-05-03T13:59:01Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2016-05-03T13:59:01Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | ||
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/9964 | |
dc.description | Воробйова, В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 210-215. | en_US |
dc.description.abstract | Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю «Ароматичний» превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту – α- та β-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки та технології; №2 (2) | |
dc.subject | шишки хмелю | en_US |
dc.subject | ізопропанольний екстракт | en_US |
dc.subject | хромато-мас-спектрометрія | en_US |
dc.subject | леткі сполуки | en_US |
dc.title | Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів | en_US |
dc.type | Article | en_US |