IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Гуменюк, О. Л.
dc.contributor.author Ксенюк, М. П.
dc.contributor.author Шупило, К. О.
dc.contributor.author Семенюк, О. Ю.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2016-05-03T13:59:07Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2016-05-03T13:59:07Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/9966
dc.description Гуменюк, О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 222-227. en_US
dc.description.abstract Одним із способів попередження окиснювальних процесів у хлібобулочних виробах, виготовлених з використанням рафінованих рослинних олій, є добавка штучно синтезованих (наприклад, аскорбінова чи лимонна кислота) або ж синтетичних (похідні фенолів: бутилгідроксианізол, бутилгідрокситолуол, ізоаскорбат натрію), які нерідко виявляються небезпечними для здоров’я людини. Як альтернатива синтетичним антиоксидантам для стабілізації олій пропонується використання спецій, ароматичних трав, чаю, насіння і т. ін. У цій роботі досліджені деякі фізико-хімічні показники якості зразків ароматизованої соняшникової олії, виготовлених за власними рецептурами. Показана можливість застосування ароматизованої олії у виробництві здобних хлібобулочних виробів. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки та технології; №2 (2)
dc.subject окиснення ліпідів en_US
dc.subject натуральні антиоксиданти en_US
dc.subject ароматизовані олії en_US
dc.title Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу