Короткий опис(реферат):
Предметом вивчення дисципліни "Процеси та апарати харчових виробництв" є основи процесів, що відбуваються в машинах і апаратах та в продуктах, що обробляються під час виконання технологічних процесів.
Мета навчальної дисципліни – оволодіння методикою розробки процесів та апаратів харчових виробництв, визначення їх основних параметрів та характеристик.
Завдання, які вирішуються в процесі вивчення дисципліни: – ознайомлення з основними поняттями, характеристиками, параметрами, класами та сферами застосування процесів та апаратів харчових виробництв. – вивчення особливостей побудови та функціонування процесів та апаратів сучасних харчових виробництв.
Суть розробки, основні результати:
Процеси і апарати харчових виробництв : метод. вказівки до виконання лаб. робіт для здобувачів вищ. освіти спец. 181 "Харчові технології" / уклад.: Н. М. Денисова, Н. П. Буяльська. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 96 с.