Короткий опис(реферат):
В розділі «Характеристика підприємства та обґрунтування заходів з
будівництва підприємства» міститься інформація щодо місцерозташування
молокозаводу, та наведений список основних виробничих цехів.
В розділі «Вибір, обґрунтування і опис технологічної схеми» описані
нормативні характеристики сировини і готової продукції. Також була складена та
детально пояснена апаратурно-технологічна схема виробництва.
В розділі «Технологічні розрахунки» було виконано необхідні розрахунки
сировини для продуктів, які входять до запроектованого асортименту. Крім того,
визначено необхідне для виробництва устаткування та розраховано необхідні
площі для виробничого цеху.
В розділі «Технохімічний контроль виробництва, управління якістю
продукції» було здійснено складання схеми технохімічного, мікробіологічного
контролю якості сировини та готової продукції. Описано порядок миття основного
технологічного обладнання.
В розділі "Охорона праці" приведені основні нормативні документи, які
регулюють діяльність молокопереробного підприємства у сфері охорони праці, а
також надано опис видів інструктажів, які проводяться на даному підприємстві.
Суть розробки, основні результати:
Зіненко, К. І. Проєкт молокозаводу потужністю переробки 20 т молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. І. Зіненко ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2023. – 50 с.