Короткий опис(реферат):
Під час проведення дослідження за основу обрано стандартну рецептуру вівсяного печива. Встановлено, що найкращі показники мало «Печиво вівсяне» з використанням добавки «Залізне вино», діюча речовина феруму (ІІІ) сахарат, з концентрацією 4 % до маси сировини та добавки «Сорбіфер Дурулес», діюча речовина феруму (ІІ) сульфат, концентрацією 0,1 % до маси сировини. Встановлено, що збагачене вівсяне печиво характеризується високими органолептичними та фізико-хімічними показниками. Розраховані рецептури та запропонована технологічна схема виробництва печива «Вівсяне.
Відповідно до системи HACCP, визначено критичні контрольні точки під час виробництва вівсяних печива, збагачених Ферумом.
Суть розробки, основні результати:
Кацій, О. Р. Розроблення борошняних кондитерських виробів, збагачених ферумвмісними добавками : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Р. Кацій ; керівник роботи Н. П. Буяльська ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 69 с.