Короткий опис(реферат):
У проекті розроблено технологію виготовлення плодово-ягідного морозива з вдосконаленим білково-вуглеводним складом та замінниками цукру - фруктозою, сукралозою, інуліном та екстрактом стевії. В якості базового продукту обрано морозиво плодово-ягідне згідно ДСТУ 4734:2007. В роботі проаналізовано асортимент морозива, що випускається в Україні. Розглянуто можливість поліпшення білково-вуглеводного складу продукції. Наведено данні щодо використання цукрозамінників в харчовій промисловості, зокрема під час виробництва морозива. Наведено результати експериментальних досліджень впливу цукрозамінників на якісні властивості напівфабрикату та готового продукту. Розраховано виробничу рецептуру та собівартість морозива плодово-ягідного з використанням цукрозамінників.
Суть розробки, основні результати:
Карцан, В. Д. Розробка технології виробництва плодово-ягідного морозива з використанням цукрозамінників : дипломна робота : 181 – Харчові технології / В. Д. Карцан ; керівник роботи Н. М. Денисова ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 66 с.