Abstract:
У науково-дослідній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість використання композиційних сумішей борошна пшеничного та пас-ти з насіння гарбуза в співвідношенні 95:5, 90:10 та 85:15 у виробництві конди-терський виробів з метою їх фортифікації.
Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи.
На основі комплексних досліджень встановлено вплив дозувань насіння гарбуза на якість готових кондитерських виробів. Зроблено порівняльну харак-теристику впливу пасти насіння гарбуза в залежності від способу введення його в рецептуру виробу.
Встановлено позитивний вплив добавки насіння гарбуза на органолептич-ні властивості кексів.
Визначено раціональне дозування пасти насіння гарбуза та спосіб його введення у кондитерські вироби.
Запропонована технологічна схема виробництва кексів з насінням гарбуза.
Передбачено, що використання насіння гарбуза у виробництві кексів дало б можливість фортифікувати готові вироби білками, мінеральними речовинами та вітамінами.
Description:
Чугай, Ю. О. Розробка технології кондитерських виробів на основі композиційних сумішей борошна пшеничного і насіння гарбуза : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Ю. О. Чугай ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 108 с.