Abstract:
Одним із ключових напрямів роботи є створення продукту, збалансованого за жирнокислотним складом та збагаченого біологічно активними речовинами, які проявляють одночасно антиоксидантну та антибіотичну властивість, приємним за смако-ароматичними властивостями та з подовженим терміном зберігання.
Експериментально підтверджено показники якості дослідних зразків олії, досліджено жирно-кислотний склад
хроматографічним методом. Розроблено купаж олій за співвідношенням ПНЖК та МНЖК та сенсорним аналізом із
складом. Досліджено хімічний склад прянощів, а саме вміст каротиноїдів, ефірних олій та поліфенольних сполук. Обрано композицію прянощів. Розроблено спосіб одержання оліє-пряної суміші методом вакуумного екстрагування.
Description:
Очеретна, А. Технологія отримання оліє-пряних сумішей / А. Очеретна, Н. Фролова // Технічні науки та технології. - 2023. - № 2 (32). - С. 289-299.