ISSN 2415-363X

Денисенко T. M.: доповіді, тези доповідей: Recent submissions

  • Половий, Д. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Йогурти – один з найбільш перспективних сегментів молочної продукції в Україні. Вони є одним із улюблених продуктів населення, їх середньорічний приріст споживання, а відповідно і виробництва в Україні становить в ...
  • Півторак, С. Р.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Хліб і хлібобулочні вироби традиційно займають особливе місце в структурі вітчизняного споживання, оскільки на ці продукти в Україні припадає до 40% загальної калорійності харчового раціону населення. Тому, дослідження ...
  • Масановець, О. А.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Виноградне вино – цінний харчовий продукт, що в помірних кількостях приносить корить організму людини. Сучасний асортимент виноградних вин здатен задовольнити навіть найвибагливішого споживача, що пояснюється великою ...
  • Костирко, Н. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Основна тканина - тканина рослин, що складається з живих клітин різної форми, виконує різноманітні функції: асиміляційну, газообмінну, запасаючу, видільну, тощо. Паренхіма - тканина внутрішнього середовища багатоклітинних ...
  • Кабенок, О. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Важлива роль в структурі харчування відведена рослинним оліям. У XXI ст. з турботою про власне здоров’я ми все частіше звертаємося до природних джерел. Олія з насіння гарбуза — натуральний продукт, що має приємний запах ...
  • Зозуля, Р. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    З початком епідемії коронавірусу COVID 19 багато людей почали скуповувати продукти харчування в великих кількостях. Всі ці люди були налякані, вони боялись того, що з полиць магазинів зникне значна частина продуктів ...
  • Голуб, Д. Р.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Консервування – це процес припинення життєдіяльності мікрофлори, яка спричиняє псування продуктів, та гальмує біохімічні процеси, що відбуваються у них під дією ферментів. При консервуванні продукти набувають здатності ...
  • Денисенко, Т. М.; Денисенко, Л. В. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Роздрібна торгівля відіграє значну роль у розвитку національної економіки Чернігівщини та є важливою складовою її реального сектору. Вона є опосередкованим каналом просування товару до споживача, що забезпечує необхідні ...
  • Євган, Ю. М.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
    Останнім часом ринок чаю значно виріс. На ринку з’явилося багато нових імен, тому рідко можна зустріти якісну продукцію. Також деякі фірми постачають чай в Україну нелегально. Якісні хороші сорти чаю мають високу вартість, ...
  • Масановець, О. А.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : ЧНТУ, 2019)
    Важливим є питання зберігання хліба, оскільки часто люди не в змозі швидко спожити придбаний хліб, а зберігання його в неправильній тарі або без неї призводить до швидкої втрати споживних властивостей і хліб опиняється на ...
  • Кабенок, О. В.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : ЧНТУ, 2019)
    Метою нашої роботи є порівняння якості молока ТМ «Своя лінія» та ТМ «Добряна».
  • Денисенко, Т. М. (Чернігів : ЧНТУ, 2019)
    За результати досліджень можна зробити висновок, що всі досліджувані зразки сиру Російського задовільної якості. Звісно, в нинішніх в умовах, які створюють нам сучасні технології, перед нами стоїть нелегке завдання збереження ...
  • Голуб, Д. Р.; Денисенко, Т. М. (Чернігів : ЧНТУ, 2019)
    Об’єктом дослідження є група солодковершкового масла, оскільки масло з рівнем вмісту жиру 73% є найбільш широко представленим у торговельній мережі. Для проведення оцінювання якості масла було відібрано в торговельній ...